CO2 neutraal

Red Je Pakketje is CO2 neutraal

Als je in een auto rijdt, stoot je CO2 uit. Deze CO2 is schadelijk voor het milieu. Omdat alle pakketjes worden bezorgd in busjes, komt er ook tijdens de verzending van uw pakketje CO2 vrij in de vorm van uitlaatgassen. RedjePakketje zorgt er samen met DriveNeutral voor dat alle verzendingen CO2 neutraal verstuurd worden. De CO2 die vrijkomt door het vervoeren met de auto, wordt gecompenseerd door nieuwe bomen aan te planten. Op deze manier wordt er gelijk iets teruggegeven aan de natuur.

Momenteel investeert Redjepakketje in een boomplant project in Bolivia, genaamd het arBolivia project. Binnen dit project is lokale bevolking verantwoordelijk voor de aanplant van nieuw bos. Dat is bevorderlijk voor CO2 compensatie, maar ook voor de plaatselijke werkgelegenheid. De boeren benutten dit als gebruiksbos. Dankzij verbeterde landbouwmethoden en veeteelt onder de (fruit)bomen kunnen zij hun inkomsten vergroten. Jaarlijks wordt er een groei nagestreefd van 15 nieuwe boeren. Omdat er een groot stuk bos beheerd moet worden, is dit ook al snel nodig. De boeren worden ondersteund met training, advies, begeleiding en kleine investeringen voor de aanplant.

Naast het verbeteren van de plaatselijke omstandigheden, focust het arBolivia project zich op CO2 compensatie. U vraagt zich misschien af waarom er specifiek voor Bolivia is gekozen om dit project op te zetten, een boom planten kan immers overal. Het antwoord op deze vraag is simpel: een boom groeit vijf keer sneller in Bolivia dan een boom in Nederland. In Bolivia heerst er een tropisch klimaat, daardoor kunnen planten en bomen het hele jaar lang groeien. Dit is belangrijk voor het opvangen van schadelijke CO2 uitstoot. De bomen hebben dus niet te maken met een "winterstop", zoals in Nederland.

Om ervoor te zorgen dat er een officieel keurmerk is voor de aanplant van de bomen, werkt DriveNeutral samen met TreesforAll. Dit CBF keurmerk garandeert dat de investering in de bomen ook daadwerkelijk aankomt bij het project en de lokale bevolking.

RedjePakketje heeft een officieel certificaat waaruit blijkt dat zij de CO2 uitstoot compenseren. Dit certificaat vindt u hier.

Voor meer informatie over de precieze werking van het compenseren van CO2, kunt u op de website van DriveNeutral terecht.