Hoe wij jouw webshop succesvol helpen tijdens de drukte in december

Hoe wij jouw webshop succesvol helpen tijdens de drukte in december

Black Friday, Sinterklaas en Kerst. Elke ervaren webshop weet dat het in november en december ongelooflijk druk is. Voor de e-commerce is het een prachtige tijd vol met kansen om te groeien. Maar er is ook een keerzijde.


Logistieke problemen in december

Traditionele systemen kunnen de enorme piek van bestellingen in december niet verwerken. Hierdoor komt dat ene cruciale cadeautje soms pas op 6 december aan. Ontevreden klanten geven jouw webshop de schuld voor deze wanprestatie. Jij hebt namelijk een vervoerder gekozen die zich niet aan de afspraken houdt en geen hulp biedt bij vragen. Het gevolg? Een volgende keer bestelt de klant ergens anders.


Bezorgen in drukke tijden

Waar andere vervoerders tijdens de drukte afhaken, staan wij pal voor onze kwaliteit. Dat is wat wij het hele jaar beloven, ook in november en december. Hoe we dat doen? Onder andere doordat wij schaalbaar zijn ingericht en door goede afspraken te maken met onze klanten. Wij gebruiken de modernste logistieke technieken en hebben geen last van verouderde systemen.

Onze medewerkers zijn misschien wel onze belangrijkste kracht. Alle bezorgers zijn bij ons in dienst en we betalen ze per uur, niet per bestelling. Daardoor zijn ze gemotiveerd om altijd een stapje extra te zetten. Ze denken mee met consumenten, zijn flexibel en oplossingsgericht. Dat is hoe Red je Pakketje werkt.


Een 9,1 voor kwaliteit

Logistiek is geen rocket science. Wij doen gewoon wat wij beloven en bezorgen de bestellingen van jouw webshop zoals afgesproken. De consument beoordeelt onze kwaliteit daarom met een 9,1. Daar zijn wij trots op. En we blijven ons verbeteren.

Wil jij in de eindejaarsdrukte ook een kwalitatief hoogstaande last mile vervoerder die bijdraagt aan jouw groei? Een bezorger die je klanten wél gelukkig maakt? Neem dan contact met ons op via sales@redjepakketje.comen je hoort binnen een dag van ons.